08-02-14:
Dynamo 414 - Duells 2-10 (24-24)

Ordningen återställd. Isdalas bästa lag visade var skåpet skulle stå.

Per 1

Spänningen var laddad efter den snöpliga förlusten över de "12 tappra" i slutet av november. Det fanns en viss oro att vi inte skulle bli tillräckligt med folk efter dagens manfall. Tur för oss att Dynamo hade än värre manfall och fick börja matchen med en utespelare i kassen. Han gjorde dock en klanderfri insats och skall ha all beröm för detta .

För ett otränat öga kunde man kanske tro att det var Detroit som spelade mot Dallas i kvällens drabbning.

Domare Alowersson hade nog skaffat sig ett par progressiva glasögon då utvisningarna avlöste varandra de första 10 minuterna. Det var ju inte speciellt lustigt när Dynamo fick in ett ledningsmål i numerärt underläge efter schabbel i försvarzon. 1-0 tid 11.53

Duells kom dock tillbaka och kvitterade helt rättvist genom Björn Nilsson, även de målet i boxplay. 1-1 tid 13.25

Fredrik Berntdsson spädde på till 1-2 tid 15.33 och innan periodvilan hann Duells med ytterligare ett mål genom Morgan Staaf. 1-3 tid 16.37

Skottstatistik 12-12

Per 2

Andra perioden hann knappt börja innan den gamla Duellsaren Fredrik Eklund reducerade för Dynamo.2-3 tid 2.27

Nu börjar de sedvanliga tjaffset med domaren ang efterslängar och sena tacklingar. Kör på tills domaren blåser, ta och ge samt stå för eventuella konsekvenser. Det har aldrig hjälp att tjöta på domaren.

Under en period står matchen och väger och de är inte helt osannolikt att en kvittering är på väg.

Men Thomas Holmgren skrinnar in på högerkanten och glider förbi målet samtidigt som han gör något konststycke och vallar pucken i ryggen på målvakten som blir helt ställd. Ett riktigt turmål och han skulle nog inte kunna göra om det, trots 100 nya försök. Alla mål räknas och det står 2-4 tid 11.05

Minuten senare slår "the big gun" Eriksson till med sin patenterade variant på slagskott. Ett höstlöv faller fortare till marken än hans skott. Det måste väl ha chockerat målvakten till den milda grad att han fick beslutsångest hurvida han skulle ta den i plocken eller blåsa den ur riktining. 2-5 tid 12.17

Freddan vinner en tekning och Robin håller sig påpassligt framme och petar in pucken under målvakten. 2-6 tid 15.09

Holmgren som varit anonym sedan sin zorrofint får en pass av Poohl och laddar stora kanonen. Klonk låter det när pucken slår i plåt-trean bakom en hjälplös keeper. 2-7 tid 17.53.

På slutet händer något underligt. Dynamo drar på sig ett flertal utvisningar och ett tag sitter det bara 2 spelare på deras bänk. De har fler spelare i utvisningsbåset och det håller ju inte ens i div 4. Underhållningvärdet var dock på topp, Bäst var när #44 i Dynamo höll fast Tomas Karlsson skalle.Det fick en utsökt att tänka på Emil i Lönneberga när han hade soppskålen på huvudet. Tack för detta...

Under matchens 34 sista sekunder lyckas Duells göra ofattbara 3 mål. här kommer målskyttarna.

2-8 tid 19.26 T Holmgren ( B Nilsson)

2-9 tid 19.32 B Eriksson

2-10 tid 19.44 G Karlsson ( Poohl/Freddan)