08-03-02:

Rörö - Duells 4-6 (24-24)

Onödigt spännande på slutet..

Per 1
Duells startade i ett hårt uppskruvat tempo och kunde relativt enkelt ta ledningen efter 2.15 in på perioden. Thomas Holmgren hade anammat coachens visdomsord att skjuta låga puckar på en darrig keeper i Rörö.

Daniel Asp kunde slå in 0-2 i tom kasse efter en målvaktsretur. tid 4.49

Rörö drog på sig en massa onödiga utvisningar då de inte kunde följa med i Duells tempo, trots att domare Hansson varskott att han tänkte fortsätta att döma för slashings och hakningar.

0-3 kom som ett brev på posten då Niklas Asp blev frispelad av sin svåger Daniel. tid 10.55

0-4 efter ett Partille samarbete i rena klapp-klapp hockeyn. Målskytt Tobias Jönfeltd assist Robin Beblein.

Efter detta slappnande vi av och Rörö kunde reducera efter en något tilltrasslad sitiuation.

Skottstatistik 12-12

Per 2

Andra perioden blev inledningsvis ett sömnpiller och Duells tempo från första perioden var som bortblåst.

Efter 8.35 kunde Rörö reducera till 2-4 men det kändes ändå helt lugnt.

När Rörö fick in 3-4 pucken efter 12.49 höjdes pulsen lite och det var dags att börja laborera i femmorna.

Duells gick ner på 2 femmor med tyngdpunkt på snabba skridskostarka spelare. Ett genidrag av coachen skulle det visa sig.

Rörö kunde inte hänga med i svängarna och drog på sig en utvisning. Följande powerplay gav resultat och vi fick lite arbetsro igen. 3-5 tid 16.24 Målskytt T.Holmgren assist M.Staaf.

Rörö vägrade dock att ge sig och tog ut målvakten med minuten kvar. En intensiv press fick till slut Martin i Duells mål att kapitulera. 4-5 tid 19.49.

Det skall bli tekning i mittzon och Rörö som fortfarande chansar med 6 utespelare har glömt att ta ut målvakten. Sekretariatet som är lojala med hemmalaget glömmer att starta klockan och alla skriker som besatta.

Rörös målvakt som nu märkt att han är övertalig skrinnar iväg mot båset, alla andra inklusive domare tittar på klockan. Tobias Jönfeltd som vunnit tekningen tar två skär och skjuter in pucken i tom kasse. tid 19.51.

Måste vara årets mest komiska mål. Rörö blir fullkomligt galna över det inträffade, men har ju sig själv att skylla. Det är ju upp till varje klubb att skicka båsfunktionärer på kurs och det hör väl till allmänbildningen att kunna räkna till fem, även om man är målvakt.

Sammanfattning:

Nu är serien slut och vi får vara nöjda med en väl genomförd säsong. Surt att vi åkte på ett par uddamålsförluster och spelade ett par oavgjorda matcher. Annars kunde vi kanske mätt oss med Åby denna säsong.

Nu är det bara cupen (15-16 mars) kvar och där får vi chansen att spela mot våra gamla antagonister, Ramberget. Skall bli kul att få mäta våra krafter mot ett div 3 lag.

Skall försöka ordna till en träningsmatch mot ett div 3 lag till nästa helg.