Flyers - Duells 3 - 5

Duells Hockey fortfarande obesegrade...

Per 1

En tidig seriefinal utspelade sig på Rambergsvallen ikväll.

Både Flyers och Duells var obesegrade innan kvällens drabbning och ryktet gick att Flyers hade ett kanonlag.. Det var dock Duells som startade kanon.. 0-1 efter bara 20 sekunder av Tomas Holmgren, påpasslig framspelad av Morgan Staaf och Jens Lönn.

Domarna höll ingen högre standard och utvisningarna avlöste varandra. I fem mot tre ökade Christopher Poohl till 0-2. Framspelad av Tomas Holmgren och Jens Lönn. Tid 7.44.

Duells Joacim Lagerström åkte på en tvåminutare för hakning och Flyers fick till en reducering efter bara någon halvminut.

När bara 1.14 återstod av perioden fick dom in kvitteringen efter någon tafatt ingripande av Martin, ringrostigheten gav sig till känna efter sparsamt med match och träningstider.

Skottstatistik 10-12

Per 2

Domarna var som vanligt inte i närheten av matchhändelserna och blåste mer eller mindre på måfå.

Tony Källström blir indragen i målgården samtidigt som Simon Rydeståhl rundar kassen och petar in ledningsmålet för Duells. Under vilda protester från Flyers så godkänds målet. den enda korrekta bedömningen denna afton. 2-3 tid 5.40

Tor Cedervind blir utvisad och Flyers etablerar powerplay utan att lyckas få till något ordnat spel. En puck som ser ut att gå till icing blir plötsligt spelbar och ett missförstånd mellan målvakt och back blir upprinnelsen till kvitteringen. 3-3 tid 13.54.

Om inte detta vore nog så åker Duells på en 2+10 för checking from behind och oron börjar sprida sig i båset. Lyckligtvis så har domaren sett en slashing och det blir spel 4 mot 4. Flyers har nu fått lite tryck på Duells men helt oförklarligt så ramlar en Duellsare och domare dömer för tripping. Med bara 3 minuter kvar spelar duells 4 mot 3 och detta öppnar upp ytor. Christopher Poohl slår en pass från egen zon upp till en fristående Jens Lönn som inte begår några misstag. 3-4 tid 17.22

Flyers tar timeout och försöker pressa på för en kvittering men, Duells lyckas hålla i pucken väldig diciplinerat. Flyers lyfter ut målvakten med halvminuten kvar men får inte till något spel i Duells zon. Istället får Bo Eriksson tag i pucken och passar fram till Tobias Jönfeldt som kan skjuta in pucken i tom kasse. tid 19.49.

Skottstatistik 13-12

Sammanfattning:

En riktig kämpa insats idag. Pavel Prochazca imponerade stort i sitt försvarspel och gjorde avgörande insatser ikväll. Christopher Poohl fick göra sitt första mål i Duellströjan och spädde på med en assist. Holmgren och Morgan coachade taktiskt och gick ner på två backpar redan i första perioden efter att vi släppt in två billiga mål.

Nyförvärvet Daniel Wiberg visade att han är värd att satsa på. Alla gjorde en kanonmatch och till och med presidenten fick med ett finger i leken när han tejpade Simons klubba i pausen.

Kanonbra jobbat idag gubbar... Idag kan man vara stolt över att vara Duellsare.