Gamla referat klicka här

07-11- 11:
Duells - RAID 5-5


Botten mot toppen slutade i bottennapp...Med 4 debutanter lyckades vi rädda en poäng med en hel del tur..

Per 1

Raid var inte i Isdala för att förlora denna afton. De på pappret sämre ( enligt tidigare resultat) Raid, startade friskt och fick ett tidigt ledningsmål efter 2.13.

Duells som hade nyformade kedjor såg tama och viljelösa ut. Det tog hela 12.24 innan Fredrik Berndtsson kunde kvittera i powerplay. Assisterad av firma Poohl/Eriksson.

Utvisningarna kommer i strid ström men ingen av lagen klarar att producera något konstruktivt. Jens Lönn kommer fri och blir fälld, domaren dömer straffslag och vi räknar alla med ett säkert mål. det blev nog något sent för Jens igår som tappar kontrollen över pucken och får inte iväg ett avslut på mål.

Paul Carmichael, debutant får komma in i slutet av perioden och tackar genom att ge Duells ledningen med 2-1, påpassligt framspelad av Pavel Prochazca. Tid 19.32

Skottstatistik 12 -12

Per 2

Ingen spolning i periodpausen och det märkdes.. Efter 1.08 drar Duells på sig en utvisning och Raid kan kvittera efter ett snyggt powerplay. 2-2 tid 2.36

Av bara farten eller av heliumet i deras lungor spär Raid på till 2-3 efter bara halvminuten. tid 3.13

Nu blir det Raids tur att få spela boxplay och det ser inte bra ut. Victor Brink(debutant) passar till Jens Lönn som skjuter från blå. Stefan Jennefalk tar ner pucken på brösten, vänder sig om och prickar in kvitteringen efter 5.12

Nu har Duells gått ner på folk i femmorna och det syns genast på farten. Holmgren slår en diagonalpuck från egen zon som Jens Lönn fångar upp. Går in åt vänster och skjuter ett inte helt otagbart skott i målvaktens vänstra hörne. 4-3 tid 7.38.

Säg den lycka som varar för evigt. Ett slarv i mittzon ( och det var inte det enda) leder fram till Raids kvittering mindre än minuten efter Duells ledningsmål. Den gamla klyschan.. "man är aldrig så sårbar som efter ett gjort mål" visar sig vara sann. 4-4 tid 8.20

Det är nu det börjar märkas att det saknas en rutinerad coach i båset. Med barnförlamning i benen och ström i klubborna spelas det hockey på riktig låg nivå. Stundtals ser det ut som några är ute och plockar bär när deras huvuden pekar rätt ner i isen. Titta upp innan ni slår en passning, det finns lagkamrater som står helt fria. Pucknarcisismen lamslår Isdala med rekordmånga fans på läktaren (7st).

Raid har ju inte direkt något eget spel och det är hjärtskärande att se dom få stå och slå in ett ledningsmål efter 18.54. Niclas kunde kanske gjort ett bättre ingripande om han haft hjälp av backarna.

Nu är Duells riktigt illa ute och den första förlusten ser ut att vara nära. Timeout blir beordrad och man får vänta med att lyfta målvakten tills pucken är nere i anfallzon.

Man kan inte sluta undra om det finns några dolda Duellsare i Raids trupp. Man slår en icing med trettio sekunder kvar och Duells kan etablera ett numerärt övertag. Som grädde på moset drar Raid på sig en utvisning när klockan står på 19.50. 2 mans övertag och vunnen tekning och pucken går till Jens Lönn som spelar till Tomas Holmgren som laddar bössan. Man hör bara ett klånk och sekunden senare ljuder hesa fredrik i Isdala. Man kan knappt tro det är sant. Kvitterat i sista sekunden och riktig TV-pucks glädje hörs från Duells bås. 5-5 tid 19.59.

Skottstatistik 12-12

Sammanfattning:

Med nöd och näppe klarade vi att få oavgjort och jag vet att vi kan så mycket bättre. Nu måste vi formera om kedjorna tills vi spelar borta mot Borås nästa söndag. turen kan ju inte hålla i sig hela tiden.

Det måste bli en bättring vad gäller anmälan till match. Nu när vi blivit så många i truppen är det av yttersta vikt att folk meddelar sig när dom kan eller inte kan spela.

Idag hade vi 4 spelare som anmält sin frånvaro. Om dom hade dykt upp så hade vi varit för många och någon hade fått stå över. Det hade säkert blivit en och annan sur min om man åkt hela vägen upp till hallen för att få beskedet att man inte ens får byta om. Kolla eran mail och om ni inte anmält en mailadress så gör det genast. till klicka här

Nu tar vi nya tag och visar att vi kan mycket bättre.

/John...

 


  

 

  

 

Webm. 11/11Samtliga foton av Ozon

 

Stärnorna mot RAID

Tomas Holmgren 1 mål 1 assist

Paul Carmichael 1 mål i debutmatchen.

Pavel Prochazca försöker finna lösningar i försvarsspelet. keep up the good work.