Gamla referat klicka här

07-11- 18:
Borås Knights - Duells 1-3


Coachseger för Duells som lättvindigt drog ifrån i tabellen..

Per 1

Borås hade nog väntat sig enkel match trots att dom låg efter i tabellen. Dom har spelat bra på hemmaplan i inledningen av säsongen och trodde nog att dom kunde rubba Duells. Det var nog inledningen som fick dom i gungning när Bo Eriksson sköt in 0-1 efter förarbetet av Tony Källström Tid 1.01

Tobias Jönfeldt som var tillbaks efter sjukdom var tänd och ville lite för mycket och åkte ut för tripping efter 8.54. Vi väntade med spänning på hur Borås skulle etablera sitt powerplay.

Det blev tack och lov inte mycket med det. Morgan Staaf vinner tekningen i egen zon och slår upp pucken till Jens Lönn som kommer helt fri. 0-2 i numerärt underläge. tid 9.23.

Morgan är inte lika effektiv i det fysiska spelet och kunde allt gjort det lite bättre när Borås reducerade efter 14.18.

Skottstatistik 12 -12

Per 2

Spolning i periodpausen är man inte van vid när man spelar i Göteborg. Nu fick vi tid att snacka lite om vad vi kunde förbättra och det är härligt att höra Lagkaptenens visdomord i omklädningsrummet.

Vi gjorde vissa justeringar i femmorna för att alla skulle få vara med och känna på pucken.

Perioden präglas av utvisningar,fina räddningar och en kavalkad av missade målchanser, tappade räkningen på alla ramträffar.

När fem minuter återstår går Duells coach ner på två femmor för att få upp ett lite högre tempo, detta ger omedelbart resultat i form av en utvisning för Borås

Efter 15.42 får Duells spela powerplay och det blir cirkus i Borås försvar. 22 sekunder senare petar Tobias Jönfeldt in pucken i tom kasse. Förtjänstfullt framspelad av Paul Carmichael och Johan Lundh. Tid 16.02 och matchen är mer eller mindre punkterad. Duells får avsluta matchen i ytterligare ett powerplay som dock blir resultatlöst.

Skottstatistik 12-12

Sammanfattning:

Det var en mardröms helg för laguttagaren i Duells inför denna match. Hela 23 utespelare hade anmält intresse för att vara med och spela.

Det är oerhört positivt att så många vill engagera sig och spela men tyvärr så innebär det också att vissa kommer att få stå över.

Spelar man 2x20 så räcker det med 3 femmor för att det skall bli något tempo på matcherna. Har man fler spelare så hinner man bli kall mellan lineskiften och detta kan bli förödande för matchbilden.

Hur vi skall lösa denna biten får vi ta en rejäl funderare på.

Det är ju inte lätt att ta ut folk till matcherna baserat på deras träningsresultat eller närvaro, vi har ju knappt några träningar men får ta och jobba vidare på den biten. Skall se om det går att lösa på något vis.

Skickar ut mail i veckan ang hemmamatchen nästa söndag. Det är möjligt att vissa i dagens lag får stå över nästa match till förmån för de som fick stå över idag.

 

Väntar för övrigt med spänning på korten från Johan Ljungs kamera som gick varm i kväll.. Maila mig bilderna, Johan!

/John...

 


 



 

 

 



 

 

Webm. 18/11Samtliga foton av Ozon

 

Stärnorna mot Borås

Martin Berntsson nästan 100 %ig

Gustav Karlsson - tacklingsvillig

Paul Carmichael hoppar in och gör poäng i varje match.