Gamla referat klicka här

07-11- 25:
Duells - Dynamo 3-5 (skott 23-13)

Motivation och flax slår klass.

Årets första förlust ett faktum.

Per 1

Då var det dags för första förlusten och man kan inte säga att det var någon höjdarmatch.

Dynamo med bara 10 man på plats hade maximal utdelning på sina få chanser. Niclas i målet och de flesta andra kan inte varit nöjda efter detta bottennapp. 4 mål ifrån blå linjen och insläppt mål i numerärt överläge samt dubbelt så många skott.

Vad hände egentligen?

Var det underskattning eller bara ren och skär otur?

Duells inledde ivarjefall krampaktigt och fick inte mycket uträttad offensivt. Det dröjde ända till 10.57 innan Jens Lönn kunde få till en förlösande ledningspuck. 1-0

Efter detta drar Dynamo på sig 2 raka utvisningar och vi räknar ju alla med att det skall späs på i protokollet. Det är istället Dynamo som får iväg en ballongpuck som går över axeln på en knästående målvakt i Duells. 1-1 tid 14.50 Orättvist, nja. Det är små marginaler i hockey och ikväll fick Duells uppleva detta på nära håll.

Något spel går inte att se i något av lagen, man ser mest efterslängar och frustration. Domaren som för dagen är ensam efter ett sent återbud tillkallar lagkaptenerna och är inte mjuk i tonen. Lägg av med tjyvnypen annars blåser jag av matchen...

Efter detta gör Dynamo 1-2 på ytterligare en ballongpuck som inte såg helt otagbar ut. tid 17.12

Skottstatistik 12-6

Per 2

Andra perioden inleds med intensiv press av Duells. detta belönar sig i form av en utvisning för Dynamo.

Duells får nu till ett skapligt powerplay och målchanser saknas inte. 1 minut in i det numerära överläget lyfter Christopher Poohl in kvitteringen, assisterad av Bo Eriksson. tid 3.09

Dynamo som bara har sporadiska chanser har maximal tur. Det verkar som dom bara slår in pucken på chans, men det är klart, det kan vara en utarbetad taktik från deras sida. Ännu ett skott (flip) från blålinjen letar sig in bakom en darrig målvakt i Duells, som kanske skulle kastat in handduken efter att fått en sådan olycklig start? 2-3 tid 5.43

Nu måste väl ändå nåt hända tyckte de 20 åskådarna som letat sig upp denna sena söndags kväll.

Efter 6.02 åker Tony Källström ut för interference i anfallzon. Kanske ett resultat av frustration som skulle visa sig avgörande. Dynamo spelar powerplay och får för första gången till lite spel. 2-4 tid 7.56 och ett sus går genom publiken.

Nu är det 12 minuter kvar att spela och det känns ändå som om det inte är kört. Vi har ju spelet, farten och pucken hela tiden. Tomas Holmgren slår en djupledspuck till Jens Lönn som står vid offensiva blå och väntar. Han åker lätt ifrån sin markering och lurar upp målvkaten på läktaren. 3-4 tid 11.37 och det är gott om tid att kvittera.

20 sekunder efter målet drar Dynamo på sig en utvisning och nu skall det väl fan till om vi inte kan producera något offensivt. Pucktempot är lågt och vid minst två tillfällen missar vi öppen kasse!? Det är en orgie i missade chanser och Dynamos målvakt har väl en stor del i detta. Han skötte sig exemplariskt under hela matchen.

När sedan Dynamo spär på till 3-5 tid 14.45 efter ännu ett flaxmål går luften ur Duells. Nu känns det som om vår första förlust är nära och det är väl okej att förlora, bara om man vet att man gjort sitt yttersta. Tyvärr klarade inte alla att komma upp på den nivån idag, kanske beroende på ringrostighet i avsaknad av riktiga träningar eller så var det alla billiga mål som satte lungkapaciteten ur funktion.

Det är ju trots allt målen som räknas. Dynamo kan räkna med ett revanschsuget Duells efter juluppehållet.

 

 

Skottstatistik 11-7

Sammanfattning:

Nu måste vi börja jaga istider så att ivarjefall målvakterna får lite istid. Att stå imål varannan match och ingen istid därimellan är tyvärr vardagsmat i divison 4. De lag som har söndagstider är alla förlorare. Vi tappar minst fyra träningar och detta är 40% mindre istid än tex de lag som har tisdagstider.

Vi kanske skulle börja med teknikträning på lilla isen som vi gjorde för två säsonger sedan. Mycket passningar och intensiv träning för målvakter skulle göra susen anser jag.

I övrigt så är det bara att dyka upp på torsdagsträningen i Rambergsrinken kl 21.30. Vi behöver all istid vi kan få om vi skall ha något att sätta emot Åby på söndag.

 

/John...

 


  

 

  

 

Webm. 25/11Samtliga foton av Ozon

 

Stjärnorna mot Dynamo 414

Jens Lönn 2 mål

Christoppher Poohl 1 mål

Bo Eriksson 1 assist